diumenge, 8 de setembre del 2019

L'ESSÈNCIA A LES ESCOLES DE REGGIO EMILIA


El camí que fa 10 anys es va iniciar com a Grup de treball amb el nom l'Ètica i l'Estètica de les escoles infantils de Reggio Emilia, vinculat a l'Associació de Mestres de Rosa Sensat, ens ha portat a aquest nou tram que hem volgut anomenar l'Èssencia de les escoles de Reggio Emilia.


 

El nostre propòsit és aprofundir en allò que ens inspira i ens fa repensar el dia a dia a l'escola. Partint del concepte d'infant, i la cultura d'infància inherent, per anar ampliant la reflexió cap a tots els àmbits que se'n deriven. L'experiència de les escoles de Reggio Emilia és el nexe en comú que tenim totes les persones que participem d'aquest grup, esdevé una font d'inspiració i un referent per no perdre el nord en tot allò que anem construint plegades.

El grup de treball vol esdevenir un espai d'intercanvi i reflexió sobre les pràctiques educatives amb una mirada enfocada en l'essència de les escoles de Reggio Emilia. 

El compromís que volem assumir és donar sentit a allò què fem, de manera que la teoria i la pràctica ens ofereixin la possibilitat de crear contextos educatius de qualitat.




Amb aquesta finestra al món volem compartir els debats, les reflexions, els dubtes... i tot allò que a nosaltres ens toca i ens remou. Fugint amb convenciment de veritats absolutes, receptes i dictàmens, tractant d'aprendre dels interrogants que vagint surgint d'aquest ric intercanvi de mirades i experiències.

Pensem que la creació d'aquests escenaris d'incerteses són el camí per arribar a l'escola de qualitat que volem, i per aquest motiu us fem partíceps del nostre recorregut, perque poguem continuar creixent professionalment.


 

Seguim!!