dimecres, 12 de febrer del 2020

Núria Puigdollers



Sóc mestra i psicopedagoga. Actualment treballo en el segon cicle d'educació infantil. L'educació en el lleure va tenir una forta influència en qui sóc avui però, sense dubte, l'experiència de la maternitat va sacsejar definitivament les meves idees.
Compromesa amb el repte que suposa educar en una societat tant rica i diversa com la que vivim actualment m'implico en tot allò que està al meu abast per col·laborar a facilitar les coses.
Inconformista per naturalesa, no puc evitar plantejar-me i qüestionar allò que m'envolta abans d'acceptar-ho, especialment pel que fa a temes d'educació.
Defenso molt activament l'acompanyament a l'infant en el seu desenvolupament així com a les famílies en la (a vegades difícil) tasca d'educar.

Soraya Díaz



Potser el que defineix l'essència de la meva persona són la sensibilitat i el respecte cap a tot allò que m'envolta, sobretot, la infància, la gent gran i els animals.
Entregada des de petita a tasques socials em porten a encaminar la meva trajectòria laboral a l'acompanyament a la petita infància.
En els anys treballats, he pogut conèixer diferents realitats educatives i equips humans... que m'han portat a reflexionar sobre el món educatiu i m'han generat inquietuds per saber i conèixer sobre l'inici de la vida i la primera infància.

Rosa Vendrell




Pedagoga de formació, educadora de cor. Vaig entrar a l'escola bressol per casualitat i em vaig enamorar. 
Enamorar de les primeres vegades, de la màgia de les emocions sense filtres, de l'entusiasme innat per aprendre, de la curiositat infinita, de les investigacions sense fi, del moviment lliure, de la serietat cap a la importància del joc, dels cuidatges mirats amb cura i del sentiment que aporten les abraçades sinceres.
Visc en un privilegi constant sols entrant per la porta de l'estança que em manté l'energia i les ganes de continuar aprenent amb ells per a poder oferir-lis sempre tot allò que esperen i necessiten de mi.
Des de fa 8 anys també tinc el plaer d'aprendre i desaprendre contínuament a casa, gràcies al Roc i a l'Arlet: el motor de la meva vida.

Patrícia Sánchez



Dona, mare, mestra, feminista, monitora de lleure, de barri, de família... totes aquestes paraules han anat construint i definint la persona que sóc ara i m'acompanyen en el meu dia a dia. Crec en l'educació que transforma, que crea, que reflexiona, que és crítica... aquella que pot millorar, sempre de forma col·lectiva, el món social on vivim i partint irrevocablement des de la base, el meu estimat 0-3!

Meritxell Gutièrrez




Hola sóc la Meritxell Gutièrrez i ja des de ben petita sovint les meves inquietuds com a mestra ja sorgien en el meu joc simbòlic. Experiències, troballes, relacions, emocions i altres enriquiments de vida en el món de l'esplai van enfortir encara més aquest vincle amb les ganes de transformar, i sobretot de col·laborar en aquest món en que vivim. És per això que en l'actualitat treballo com a mestra d'educació infantil, amb la convicció i fermesa de creure en una escola pública com a font d'oportunitats per a tothom, i sent així l'infant el protagonista del seu propi procés de creixement i d'aprenentatge. A més a més intento complementar altres inquietuds personals com la dansa, la literatura infantil, l'art, la natura, etc, per enriquir el meu dia a dia a l'escola.

Maria Vendrell



Mare i companya. Educadora de la Llar d'Infants "Els Merlets" de Montblanc i meravellada de la petita infància. No deixo mai d'aprendre d'ella.
Connectada a la natura com a forma de vida, és en aquest context on ens movem amb la família. Ho narro al meu blog  Créixer Naturalment.
La dansa oriental és el meu mitjà d'expressió i la meva passió. Fa molts anys que la practico, de fet el meu fill ja ballava dins la meva panxa. 
Cul inquieta i viatgera, el lema que hem defineix és: "Viure vol dir prendre partit" (Gramsci).

Inés Queralt




Sóc la Inés, mestra d'educació infantil 3-6 a l'escola pública, a qui no em fa res moure'm centenars de quilòmetres cap a Barcelona per poder gaudir de la meva feina i seguir formant-me. Sóc músic trompetista, apassionada per viatjar i per la fotografia.  He participat en projectes de Comenius a Escòcia, d'Erasmus+ a Irlanda i de Viatge Pedagògic a Pistoia. 
La inquietud sobre l'estudi del desenvolupament del cervell en la infància m'ha conduit a cursar un Màster en Psicologia i Psicopatologia Perinatal i Infantil a la UV.


Natàlia Grifé



Sóc la Natàlia Grifé mestra d'escola bressol. La meva trajectòria m'ha portat per diferents camins formatius i realitats diverses. Una de les experiències que més va marcar el meu camí va ser l'estada d'Erasmus a Reggio Emilia, on vaig poder conèixer una altra realitat, una realitat que va marcar un abans i un després en la meva mirada professional. El grup de treball és una dosis d'oxigenació, empenta i motivació per continuar lluitant per una escola de qualitat i de respecte amb l'infant i la seva cultura d'infància.

Sara Gómez



Sóc mare, mestra i aprenent eterna. Somio un món sostenible, pacífic i just. Estimo viatjar, descobrir nous indrets, ja sigui a l'altra punta del món o al costat de casa. Obrir un llibre nou i llegir aquelles primeres línies com un tresor. Teixir, cuinar, escriure, fotografiar, cosir... Aprenent incansable, curiosa infinita, ser mestra d'infantil és la millor professió del món i tracto de transmetre aquesta passió en el dia a dia a l'escola i també com a formadora.

LES TEIXIDORES

Desprès de l'aventura de més de 10 anys al capdavant amb aquest grup de treball de la mà de la Maria Vinuesa i després de la Maria Rovira i en David Castillo, ens engresquem dues noves apassionades del món de l'educació, som la Sara Gòmez i la Natàlia Grifé, per continuar amb el llegat de tanta feina ben feta i amb la motivació d'aportar el nostre granet de sorra per seguir evolucionant com a grup.

Han estat molts anys d'aprenentatge, de converses, reflexions, lectures, visites a centres, viatges, experiències... plenes de riquesa. Aquests intercanvis de mirades amb grans professionals, que han anat deixant la seva empremta, han contribuit a escriure la història d'aquest grup.

Aquest nou curs, curs 2019-2020, un grup de mestres format per professionals de l'educació vinculats a diferents escenaris que engloben des de l'etapa 0-3 a l'etapa 3-12 es comprometen i tenen la intenció de crear escenaris d'aprofundiment dins el marc dels Grups de Treball que des de l'Associació de Mestres de Rosa Sensat ofereix.

A través d'aquest blog podreu ser testimonis de cada pas que anem caminant plegats.